Hypothecaire lening

Wat is een hypothecaire lening of een woonkrediet?

Een hypothecaire lening is eigenlijk niets anders dan een hypotheek. Wanneer je zo’n lening aangaat, koop je een huis, appartement of stuk bouwgrond. Die aankoop wordt dan het onderpand voor de lening. Een onderpand is een soort van waarborg voor de kredietverstrekker. Wanneer je niet aan de betalingsverplichtingen voldoet, heeft die het recht om jouw onderpand te verkopen om de resterende schuld af te betalen.

Zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen. De voorwaarden van een hypothecaire lening zijn erg duidelijk en transparant. Stel ook een duidelijke terugbetalingsplanning op.
Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Een hypothecaire lening wordt afgesloten voor een bepaalde duur. Traditioneel was dit 20 jaar. Tegenwoordig sluiten de meeste mensen echter een hypotheek af voor 30 jaar, wegens de stijgende vastgoedprijzen.

Een hypothecaire lening is ook nauw verbanden met je leefsituatie. Je inkomen of het gezamenlijke gezinsinkomen, je woonsituatie en je leeftijd worden gebruikt om de uiteindelijke rekensom te maken.

Een belangrijke vuistregel van dergelijke leningen is de balans tussen de waarde van je onderpand en het geldbedrag dat je leent. Deze balans is gebaseerd op een executiewaarde. Dit is het bedrag dat de kredietverstrekker verwacht te krijgen bij een gedwongen verkoop van het onderpand. De executiewaarde wordt meestal bepaald op 125%, gelijk aan het te lenen bedrag.

Met deze korte uitleg kom je al een eind, maar neem sowieso contact op met een hypotheekadviseur!

Start hier je aanvraag voor een lening!

 

Conclusie:

Een hypothecaire lening is een woonkrediet waarmee je een huis, appartement of bouwgrond kunt kopen.

Je kan tot 125% van de aankoopprijs lenen, zo kan je ook de notariskosten en andere onkosten betalen van het geleende bedrag!

De hypothecaire lening van Kredietpartner biedt momenteel interessante mogelijkheden! Zoals je wellicht weet verschillen percentages van klant tot klant naargelang je persoonlijke situatie dus vul het onlineformulier in en doe een simulatie!

Start hier je aanvraag voor een lening!

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.