NIBC Direct

NIBC Direct is een internetspaarbank waardoor u op een gemakkelijke manier via het internet kunt sparen. NIBC Direct is van oorsprong een Nederlandse spaarbank en biedt passende spaarproducten. NIBC Direct biedt tijdelijke aantrekkelijke rentes en biedt u altijd een hoge rente. Wanneer u een nieuwe klant bent, maar ook lang daarna nog. Bij NIBC Direct krijgt iedereen dezelfde sterke rente.

NIBC Direct is onderdeel van de NIBC bank en komt uit Nederland. NIBC Direct staat geregistreerd bij de AFM en staat onder toezicht van de Nederlandsche bank. Spaargeld valt op deze manier onder het Nederlandse garantiestelsel, waardoor uw spaargeld altijd gegarandeerd is. NIBC Direct is in 1945 opgericht door de Nederlandse overheid om de wederopbouw te kunnen financieren. De bank is voortgekomen uit de Maatschappij tot Financiering van Nationaal Herstel.

De naam van de maatschappij is in 1971 veranderd in de Nationale Investeringsbank. De bank is in 1999 overgenomen door ABP en PGGM. In 2005 is de naam van de bank veranderd in de NIBC bank. Vanaf dit moment is ook de naam NIBC Direct ontstaan.

NIBC Direct voldoet aan de getelde eisen van de Nederlandsche Bank en daardoor valt uw spaargeld onder het garantiestelsel. Tegoeden tot €100.000 per persoon worden hierdoor altijd door de Nederlandse overheid gegarandeerd, dit geldt per instelling. Wanneer u een gezamenlijk rekening van €200.000 heeft, wordt dus ook het gehele bedrag gegarandeerd door het garantiestelsel.

Producten

NIBC Direct biedt verschillende spaarproducten. Volgens NIBC Direct mag sparen nooit te moeilijk zijn. U kunt bij NIBC Direct dan ook kiezen uit drie verschillende spaarrekeningen.

– NIBC Direct spaarrekening

NIBC Direct spaarrekening is een spaarrekening met een sterke rente. U ontvangt op het moment van schrijven 1,55% basisrente en 0,30% extra rente wanneer een bedrag onafgebroken op de rekening blijft staan. Er zitten geen verdere voorwaarden aan de spaarrekening, deze normale spaarrekening van NIBC Direct biedt u dan ook de meeste maximale flexibiliteit.

– NIBC Direct getrouwheidsrekening
De NIBC Direct getrouwheidsrekening is een spaarrekening met een iets lagere basisrente. De spaarrekening geeft echter een hoger getrouwheidspremie. De spaarrekening is ideaal wanneer u het geld iets langer kunt missen en zal op dit moment dan ook uitstekend renderen.

Op het moment van schrijven biedt de NIBC Direct getrouwheidsrekening een basisrente van 0,65% en een percentage van 1,50% getrouwheidspremie. De rentestanden zullen continue veranderen. Het is dan ook belangrijk om de website van NIBC direct te bekijken voor de actuele rentestand.

– Termijnrekening

De termijnrekening van NIBC Direct is er voor de lange spaarders. Hoe langer u het geld vastzet, hoe meer rente u zal ontvangen. U kunt een termijn kiezen van 3 maanden tot 10 jaar. De termijnrekening beloont u steeds met een hogere opbrengst. De termijnrekening is een uitstekende oplossing wanneer u uw geld voorlopig niet nodig heeft. De termijnrekening geeft een rente van 3,30% per jaar.

Geef een antwoord

Let op: geld lenen kost ook geld.