Rentevoet

De rentevoet staat voor het percentage rente dat je betaalt, over de lening die je afsluit. Over het algemeen ligt de rentevoet van een consumptief krediet (persoonlijke lening of doorlopend krediet) een stuk hoger dan de rentevoet van een hypothecaire lening of een woonkrediet. Dat heeft te maken met het risico dat de bank loopt. Zodra je een woonkrediet afsluit staat er een onderpand tegenover, in de vorm van je eigen woning.

 

Vergelijk de rentevoet

Vergelijk de rentevoet van de verschillende leningen die je af kunt sluiten, om op die manier tot de meest voordelige te komen. De rentevoet staat als het ware voor de prijs van het geld, dat je tijdelijk tot je beschikking wenst te hebben. Des te hoger de rentevoet, des te hoger ook de kosten waar je mee te maken krijgt op het moment dat je besluit de lening aan te gaan en af te sluiten.

 

Welke rentevoet heb jij onlangs gekregen bij de bank?

Hier delen gebruikers hun offertes van banken met elkaar. Zo kan je eenvoudig de goedkoopste bank kiezen. Met die informatie staan we bovendien samen gewapend in de onderhandeling met de bank!

 

6 Responses to Rentevoet

 1. Gert V. schreef:

  3,7% op 20 jaar vast

 2. Pieter schreef:

  Het laagste aanbod dat ik kreeg (begin september) is 3.18% vast op 15 jaar bij BKCP

 3. Erik schreef:

  Ik heb net ingetekend aan 2,83% op 20 jaar. 60% quotiteit.

 4. Sandra schreef:

  3,40% op 15 jaar… Ik kan het nog ergens anders gaan voorleggen, maar ik denk dat het laagste wat ik zal kunnen krijgen 3,20% is.

 5. Thomas schreef:

  Deze week nieuw actueel tarief gekregen bij Centea (vorige was al van enkele weken geleden):
  2,58% op 15j vast
  2,96% op 20j vast

  Voorwaarden:
  Loondomiciliëring
  SSV
  Brandverzekering
  Fidelio

  BNP, Belfius kunnen/willen dit niet matchen of eronder gaan. KBC moet nog reageren.

Geef een antwoord

Let op: geld lenen kost ook geld.