Archives for Fintech kredietverstrekker

Kredietverstrekking door een traditionele of moderne partij?

Wil je een huis kopen of om andere persoonlijke redenen een hypotheek of lening afsluiten, dan wend je je doorgaans tot een bank. Ditzelfde geldt voor ondernemers die bijvoorbeeld een nieuw idee voor hun bedrijf hebben bedacht. Leen je een bedrag bij een bank, dan betekent dit dat je toegang krijgt tot het door jou benodigde bedrag en dat je dit over een vooraf vastgestelde periode verspreid terugbetaalt. Daarover betaal je rente, die zowel vast als variabel van aard kan zijn. In de praktijk blijkt echter dat het voor ondernemers vaak moeilijk is om een lening bij een bank te krijgen. 

Bankleningen Vergelijken

Strenge voorwaarden voor een banklening

Elke bank biedt verschillende soorten leningen en kredieten. Een banklening is vaak financieel aantrekkelijk, maar wordt niet zomaar verstrekt. Als ondernemer dien je aan strenge voorwaarden te voldoen. Zo moet je een ondernemingsplan inclusief financieringsplan kunnen overleggen en wordt er verwacht dat je ook eigen vermogen gebruikt. Het vereiste percentage eigen vermogen is afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent en hoe financieel veilig of risicovol deze is. Verder vergt een bank informatie over jouw eigen achtergrond en gaat het na of je de komende jaren in staat bent om de lening af te lossen. 

Banken met elkaar vergelijken

Net als bij de aanschaf van een woning of een auto, het willen uitvoeren van een renovatie of een ander privé of zakelijk doel ga je natuurlijk banken vergelijken. Je wendt je daarbij tot een online platform als deze, waardoor je inzicht verkrijgt in de rente die elke bank hanteert en andere voorwaarden die gelden. Door zelf het bedrag en de looptijd in te vullen, krijg je een betrouwbaar en volledig beeld van welke bank de meest aantrekkelijke lening biedt. 

Efficiënter en flexibeler toegang tot financiering

Omdat het lastig is om aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een banklening te voldoen, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om een lening aan te vragen bij andere kredietverstrekkers zoals Swishfund.nl. Dit is een zogeheten Fintech kredietverstrekker, die inmiddels een voortrekkersrol heeft wat betreft de ontwikkeling van innovatieve bedrijfsfinanciering. Het digitale platform van deze kredietverstrekker biedt een aantrekkelijk alternatief en geeft ondernemers de mogelijkheid om efficiënter en flexibeler toegang te krijgen tot financiering. 

Fintech bedrijven: de snelle en online verstrekking van kredieten

Fintech bedrijven winnen steeds meer terrein op de klassieke kredietverstrekkers zoals banken. Fintech bedrijven combineren financiële diensten met innovatieve technologieën om binnen korte tijd online krediet te verstrekken. Van de stapels papierwerk die banken vereisen, is hier geen sprake. Kredietverstrekking door dergelijke bedrijven wordt mogelijk gemaakt door investeerders. Alhoewel elk bedrijf op zijn eigen wijze te werk gaat, is het doel te allen tijde hetzelfde: het verstrekken van kredietruimte aan ondernemers, zodat zij de ontwikkeling van hun bedrijf kunnen realiseren. 

Toenemende populariteit van moderne kredietverstrekkers

Dankzij de opkomst van Fintech bedrijven wordt het niet alleen veel makkelijker om krediet aan te vragen, je hebt ook nog eens veel meer keuze. Het aantal Fintech bedrijven stijgt in rap tempo en een toenemend aantal ondernemers heeft zijn financieringen al middels deze weg gerealiseerd. Niet verwonderlijk, want veel ondernemers zijn van mening dat traditionele kredietverstrekkers wat betreft innovatie al jaren stilstaan. Het verkrijgen van krediet middels een Fintech bedrijf gebeurt met slechts enkele muisklikken. Het geld heb je meestal binnen een etmaal al tot je beschikking. 

Kanttekeningen bij moderne kredietverstrekking

Fintech klinkt als een gouden kans, maar uiteraard gelden ook hier wat kanttekeningen. Omdat banken ruimere toegang tot kapitaal hebben, is financiering bij deze traditionele kredietverstrekkers goedkoper. Bovendien hebben de moderne kredietverstrekkers vaak te maken met klanten waarbij terugbetaling van de financiering ietwat risicovoller is. Ook dit merk je terug in de kosten. Ga vrijblijvende gesprekken aan bij diverse kredietverstrekkers om te ontdekken wat het beste bij jou past. 

Let op: geld lenen kost ook geld.