Hoe kan ik een kredietkaart betaling annuleren?

 

kredietkaart-betaling-annuleren

Wil je een VISA betaling annuleren, bijvoorbeeld:

  • omdat een bedrijf geld van je rekening afboekt voor een aankoop die je niet hebt gedaan?
  • omdat een bedrijf de goederen/diensten niet geleverd heeft?

Hieronder vind je een aantal verschillende mogelijkheden hoe je dat moet doen!

 

Een kredietkaart nodig? Wij vergeleken het onwaarschijnlijk grote aanbod van alle (Belgische) banken. Daar zitten een paar zeer voordelige kredietkaarten tussen: met lage jaarlijkse kosten, flexibel in gebruik, met een goed spaarprogramma en bijkomende voordelen.

mastercardDe winnaar van dit moment? 

Die vind je hier!

Waarom bevelen wij een bepaalde kredietkaart aan? Met welke factoren hou je zelf best rekening bij je keuze?

  • Niet verplicht om te betalen via domiciliëring
  • Aankoopverzekering + verlengde garantie op elke aankoop
  • Veiligheid
  • Gebruiksgemak
  • Punten sparen, cashback korting, extra voordelen!
  • Lage jaarlijkse bijdrage
  • Hoge kredietlimiet
  • Niet verplicht om een zichtrekening te openen

Vind hier nog meer info over kredietkaarten!

Contact met de handelaar

Houd er rekening mee dat je een betaling die je wilt annuleren altijd eerst onderling moet proberen te regelen met de verkopende partij. Op het moment dat een bepaalde handelaar geld van je rekening afschrijft op basis van je VISA kredietkaart, kun je dit annuleren door contact op te nemen. In de meeste gevallen kun je hier gewoon samen met de handelaar uitkomen. Vaak gaat het om een automatische betaling die onterecht is uitgevoerd, bijvoorbeeld omdat er sprake was van een foutje in het systeem. De onterechte betalingen komen maar weinig voor, maar het is desalniettemin verstandig om je rekening goed in de gaten te houden. Je kunt de VISA betaling annuleren door aan te geven dat je het geld graag terug wenst te ontvangen. Dit gebeurt doorgaans binnen enkele dagen, waardoor er verder niets aan de hand is. Kom je niet tot een akkoord? Lees dan verder.

Contact met de bank

Kom je er samen met de handelaar niet uit, of krijg je daar geen contact mee? Dan kun je de betaling door de bank laten storneren. Ook in dat geval is het van belang dat je hier zelf niet de opdracht tot hebt gegeven. Alleen op het moment dat er sprake is van een automatische betaling of een afschrijving zonder dat je hier zelf voor hebt gekozen kun je de VISA betaling laten annuleren. Geef de bank aan dat je de betaling terug wilt laten draaien, zodat je het geld weer terug op je rekening ontvangt.

MijnKaart.be

Wil je graag contact opnemen met VISA, om de betaling te laten annuleren? Maak dan gebruik van www.mijnkaart.be. Je hebt er de mogelijkheid om een online formulier in te vullen, al kun je daarnaast ook een papieren exemplaar uitprinten. Vul hierop de gegevens met betrekking tot je kaart in, om op basis daarvan een melding te maken van een betaling die je terug wilt laten draaien. VISA zal dit in behandeling nemen en op basis daarvan besluiten of je het geld inderdaad terug kunt krijgen.

Bel Visa bij fraude of verlies van je kaart

Ben je je VISA kaart kwijtgeraakt en is er door iemand anders een betaling gedaan, of vermoed je dat dit binnenkort zal gebeuren? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen. Je kunt bellen met VISA, om gebruik te maken van Card Stop. Je zorgt er daarmee voor dat het niet langer mogelijk is om gebruik te maken van je kredietkaart. Ook op het moment dat je te maken krijgt met (online) fraude is het van belang om contact op te nemen. Je voorkomt op die manier betalingen die je later weer dient te annuleren, of waarbij je er op een andere manier voor dient te zorgen dat je het geld terugkrijgt.

Card Stop: +32 70 344 344 (bereikbaar 24/24 7/7)

Start hier je aanvraag voor een kredietkaart!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.