Investeren in Bitcoins: waar je op moet letten

Krijg jij de termen Bitcoin en cryptocurrency ook om je oren gesmeten? Wil jij ook graag kunnen meepraten, maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen? De vragen die vaker gesteld worden zijn wat Bitcoin nu precies inhoudt, wat Bitcoin zo anders maakt en waar je ze kunt kopen. In dit artikel proberen we je een zo eenvoudig mogelijk antwoord op deze vragen te geven.

Wat is Bitcoin?

Je kan Bitcoin in principe beschouwen als een virtuele munteenheid die je kunt gebruiken om iemand of ergens mee te betalen. Bitcoin maakt deel uit van de cryptocurrency en is dus een soort digitale munteenheid, die wordt gebruikt als een alternatief betalingsmiddel.

Deze munteenheid is zeer progressief, maar heeft wel al een veelbewogen parcours van ups en downs afgelegd. Er kan nu wel gesteld worden dat Bitcoin een zekere stabiliteit heeft bereikt, waardoor het als een waardige valuta aanvaard wordt. Er ontstaan dus steeds meer mogelijkheden om te betalen met Bitcoin.

Wat maakt Bitcoin zo anders?

Als Bitcoin dus eigenlijk gewoon een betalingsmiddel is, waarom zou je dan niet blijven betalen met de gebruikelijke valuta? De vraag die zich stelt is wat Bitcoin zo anders maakt dan andere munteenheiden? Het antwoord is simpel: het is de eerste anonieme valuta. Dit betekent dat je geen spoor van je identiteit zult achterlaten als je met deze cryptomunt betaalt.

Je zou Bitcoin kunnen vergelijken met cash geld. Wanneer jij ergens met cash geld betaalt gaat niemand kunnen achterhalen waar dit geld vandaan komt. En wanneer het cash geld dat jij betaalt hebt gebruikt wordt om ergens mee te betalen, gaat niemand weten dat dit van jou komt. Dit principe geldt dus ook als je met de Bitcoin betaalt: deze cryptomunt is niet traceerbaar en daarom anoniem.

Waar kan je Bitcoin kopen?

Aangezien Bitcoin een digitale munt is, zal je deze dus ook online aanschaffen. Maar het is wel van belang dit met alle voorzichtigheid te doen. Naast erkende en betrouwbare Bitcoin providers, zijn er natuurlijk ook een heleboel frauduleuze websites. Het is als potentiële koper belangrijk om een risicoanalyse te maken om gevaren te kunnen inschatten.

Om de legitimiteit van de provider na te gaan, kan je bekende beoordelingssites zoals NederlandReview, Scambitcoin en Cryptostart eens afschuimen. Je zult opmerken dat online aanbieders zoals Bitcoin Revolution een niet al te hoog betrouwbaarheidscijfer krijgen.

Je kan ook eens nagaan wat vergelijkingswebsites zeggen over de verschillende providers. Hier worden de verschillende voor- en nadelen opgesomd van betrouwbare operatoren zoals AnycoinDirect, LiteBit, BTCDirect en Bitonic. Wanneer je het bos door de bomen niet meer ziet tussen al deze websites, kan je natuurlijk ook altijd eens iemand raadplegen die zelf wat meer ervaring heeft in het aanschaffen van Bitcoins.

Social tagging: > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.