Verschillen tussen motorleningen en autoleningen

lening

Veel motorliefhebbers hunkeren tijdens de zomer naar een nieuwe motor. Logisch. Niets is zo leuk als met een nieuwe motor rond te cruisen als de temperaturen wat meezitten en het lekker droog blijft. Wie ervoor kiest om de aanschaf van zijn motor met een lening te financieren heeft vast al wel eens rondgekeken in het financiële landschap. Blijkbaar bestaan er tegenwoordig specifieke leningen voor elke type voertuig. wat zijn de verschillende voorwaarden en voordelen?

Waarom lenen?

Vaak kiezen mensen met een behoorlijk gespijsde spaarrekening er toch voor om te lenen. Door te lenen kun je ook wat extra financiële ruimte creëren. In plaats van al je spaargeld in een keer op te doen, heb je nog genoeg geld op je rekening voor andere noodzakelijke uitgaven en vrijetijdsbestedingen. Je kunt dus een gedeelte van het bedrag lenen en het andere gedeelte met je spaargeld betalen.

Motorleningen

Een lening voor een motor of bromfiets heeft dezelfde voorwaarden als andere leningen op afbetaling. Je moet ook hier kunnen aantonen dat je een motor koopt, door de factuur of bestelbon te laten zien. Als je geen bewijs hebt van de aankoop, kan je een reguliere persoonlijke lening gebruiken om je aankoop te financieren, maar dat zal duurder zijn.

Er zijn weinig verschillen tussen motorleningen en autoleningen voor nieuwe voertuigen. Je moet bij beide je bestelbewijs aantonen. Daarnaast kan je in beide gevallen iets meer dan de aankoopwaarde lenen, bijvoorbeeld 10% of 20% meer. Dat extra geld kan dienen voor bijkomende kosten, zoals de belasting op inverkeerstelling (BIV), verkeersbelasting en de verzekering.

De meeste banken bieden geen afzonderlijke motorlening aan. Wanneer dat wel het geval is, is dat meestal louter voor marketingdoeleinden en zal de rentevoet toch op hetzelfde neerkomen als bij een autolening. Het grote verschil met autoleningen is dat sommige banken voordeligere rentevoeten hebben voor zuinige auto’s. Dat bestaat niet voor motorleningen.

Welke kredietverschaffer?

Een lening aanvragen kan makkelijk via het internet. Vanuit je luie zetel met de laptop op de schoot kan je eender welke bankenwebsite bezoeken en op zoek gaan naar de autolening / motorlening pagina. Daar zie je al snel een optie om een simulatie uit te voeren. Het is gratis en vrijblijvend, dus waarom zou je er geen gebruik van maken. Een eenvoudige manier om te zien of de motor van je dromen haalbaar is of niet. Geef het bedrag in dat je wenst te lenen en de termijn van afbetaling. Een muisklik verder zie je een bedrag tevoorschijn komen. Dat is het maandelijks bedrag dat je moet betalen inclusief het JKP. Dat zijn de kosten uitgedrukt in een percentage. Het is eenvoudig, hoe lager dat percentage, hoe lager de lening kosten. Dus wil je een goedkope financiering, ga dan op zoek naar een bank die de laagste kosten heeft. Zo simpel is het.

 

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.