Wat dekt de familiale verzekering?

De familiale verzekering is in België niet verplicht, maar biedt je wel een aantal belangrijke voordelen. Het is een verzekering waarmee je ervoor kunt zorgen dat je enkele belangrijke kosten kunt laten vergoeden, bijvoorbeeld op het moment dat je een dure vaas van de buren omstoot. In dat geval kun je zelf lang niet altijd voor de kosten opdraaien, waardoor het prettig is om op een verzekeraar terug te kunnen vallen. Officieel spreken we van de BA Familiale of de BA gezin, waarbij BA staat voor Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Goedkope familiale verzekering

Het grote voordeel van een familiale verzekering is dat deze maar enkele tientallen euro’s per jaar kost. Voor dit bedrag ben je in ieder geval goed verzekerd tegen de kosten van schade die je toebrengt aan derden. Het kan gaan om het omstoten van de vaas, maar ook om het bevuilen van een mooi tapijt of het  beschadigen van een auto. Een ongeluk zit in de meeste gevallen in een klein hoekje. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt is het prettig wanneer je je niet doorlopend zorgen hoeft te maken over de schade die zij mogelijk bij anderen aan kunnen richten, op basis van hun onvoorspelbare gedrag.

Niet verplicht

De familiale verzekering is niet verplicht, al sluiten veel mensen deze af vanwege de goede dekking tegen de relatief lage kosten. Je bent in principe vrij om de verzekering af te sluiten. Houd er echter rekening mee dat het een ieder wel een keer overkomt dat er schade ontstaat aan de spullen van anderen, of we iemand anders letsel toebrengen. Dit hoeft lang niet altijd met opzet te gebeuren, waardoor het prettig is om op een verzekeraar te kunnen rekenen. Dit zorgt ervoor dat je de kosten kunt betalen, op het moment dat je deze veroorzaakt. Het voorkomt conflicten en zorgt daarmee voor een belangrijke toegevoegde waarde.

Wereldwijde dekking

Bovendien geldt de dekking van de familiale verzekering over heel de wereld. Op het moment dat je in een hotel schade toebrengt of het gaat om een ziekenhuis waarin je per ongeluk een duur medicijn omstoot, kun je rekenen op een goede dekking. Daarnaast kun je rekenen op een vergoeding van de schade die eventuele huisdieren toebrengen. Er zijn wat dat betreft tientallen mogelijke oorzaken van schade te bedenken. Je bent hier goed tegen gedekt, ook al lijkt de kans op het daadwerkelijk veroorzaken van deze schade wellicht klein.

Verzekering voor het gezin

Je kunt de familiale verzekering over het algemeen op een aantal verschillende manieren afsluiten. Maak gebruik van de gezinsformule, waarmee je kiest voor een dekking van 2 of meerdere inwonende personen. Woon je alleen? Dan kun je ook de formule alleenstaande gebruiken, zodat je niet betaalt voor de dekking van anderen. Indien een van de verzekeringsnemers de leeftijd van 60 jaar bereikt heeft is het tenslotte mogelijk om gebruik te maken van de formule derde leeftijd. Vergelijk de alternatieven en sluit op basis daarvan een goede familiale verzekering af, met de dekking waar je naar op zoek bent.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.