Kan ik als student ook geld lenen?

studentenlening

Wil je als student geld lenen, bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om naast je studie te werken en je toch iedere maand de huur dient te betalen? Het is bij verschillende banken mogelijk om een studentenkrediet af te sluiten. Je hebt hiermee de mogelijkheid om wat extra geld te lenen, zodat je als student je boeken aan kunt schaffen, of je samen met vrienden kunt genieten van een avond in het café. Hoe je gebruik maakt van het geld kun je zelf bepalen, al is het ook verstandig om alvast na te denken over het terugbetalen van het geleende geld.

Start hier je aanvraag voor een studielening!

Een kredietkaart nodig? Dat kan in veel gevallen een perfect alternatief voor een lening zijn! Wij vergeleken het aanbod aan kredietkaarten van alle banken in België en dat zijn er heel wat… Daar haalden we de beste kredietkaart uit: een van de laagste jaarlijkse bijdragen op de markt, flexibel in gebruik, zonder extra kosten waar je ook geld afhaalt, uiterst veilig en gebruiksvriendelijk.

De winnaar? Momenteel is dat de mastercard van Cofidis.

Vraag hier je kredietkaart online aan!

Op basis van welke criteria bevelen wij een bepaalde kredietkaart aan?

  • Niet verplicht om te betalen via domiciliëring
  • Aankoopverzekering + verlengde garantie op elke aankoop
  • Veiligheid
  • Gebruiksgemakmastercard
  • Spaarmogelijkheden, kortingen en extra voordelen
  • Lage jaarlijkse bijdrage
  • Hoge kredietlimiet
  • Niet verplicht om een zichtrekening te openen

Vind hier nog meer info over kredietkaarten!

Kredietopening voor studenten

Je kunt als student op twee verschillende manieren geld lenen. Wil je het liefst gebruik maken van een betaalkaart gekoppeld aan het krediet, waarbij je gebruik kunt maken van een grote mate van flexibiliteit? Dan is de kredietopening waarschijnlijk een goede keuze voor je. De flexibiliteit zorgt ervoor dat je geld op kunt nemen op het moment dat je dit nodig hebt. Houd er rekening mee dat je als student altijd ouder dan 18 jaar dient te zijn, om gebruik te kunnen maken van de verschillende studentenkredieten die er beschikbaar zijn.

Lening op afbetaling

Het alternatief voor de kredietopening is de lening op afbetaling voor studenten. Je hebt minder flexibiliteit, maar je kunt aan de andere kant rekenen op een vaste rente en het terugbetalen van een vast bedrag per maand. De lening op afbetaling is vooral geschikt voor het doen van een grote uitgave, die je in één keer dient te betalen. Je leent het geld om de aankoop te kunnen doen, of de studie te kunnen betalen. Vervolgens zal je maandelijks rente en aflossing betalen, om de lening binnen de gestelde looptijd af te kunnen lossen.

Start hier je aanvraag voor een studielening!

 

Studiekosten en andere uitgaven

Uiteraard kun je het studentenkrediet gebruiken voor een aantal verschillende zaken. Wil je de daadwerkelijke studiekosten kunnen betalen op het moment dat je hiermee te maken krijgt? Kies dan voor de kredietopening. Uiteraard kun je het geld ook gebruiken om een online aankoop te doen of een keer een biertje te gaan drinken met andere studenten. De lening op afbetaling gebruik je het best in één keer, bijvoorbeeld om de studiekosten voor het komende jaar te betalen. Dit krediet is minder goed geschikt voor andere uitgaven, aangezien je al direct van start gaat met het terugbetalen van de totale som die je hebt geleend.

Terugbetalen van de lening

Voordat je een studentenkrediet afsluit is het verstandig om alvast na te denken over de manier waarop je het geleende geld uiteindelijk weer terug gaat betalen. Wil je hiermee direct van start gaan, of wil je de baan waar je voor studeert gebruiken om weer van de schuld af te kunnen komen? Het is in dit tweede geval van belang om tijdig op zoek te gaan naar een goede baan. Bepaal vooraf hoe hoog je het studentenkrediet op wilt laten lopen, zodat je de mogelijkheid hebt om alles netjes terug te betalen en ervoor te zorgen dat je weer schuldenvrij bent.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.