Kan ik nog een groene lening afsluiten?

groene-lening

Wil je graag een groene lening afsluiten? Dit was tijdelijk mogelijk voor de aankoop van bijvoorbeeld een woning, maar dit is sinds 1 januari 2012 niet langer het geval. Uiteraard is het nog wel altijd mogelijk om gebruik te maken van de fiscale voordelen, indien je de groene lening voor die tijd hebt afgesloten. Daarnaast kun je vandaag de dag nog een groene lening krijgen voor de aankoop van andere milieuvriendelijke oplossingen, in en om de woning. Het gaat om een aantal gevallen, waarvoor je geld kunt lenen tegen een scherpe rentevoet.

Start hier je aanvraag voor een lening!
Specifieke gevallen

Ben je bijvoorbeeld van plan om een oude stookketel te vervangen, of hier onderhoud aan uit te laten voeren? Je kunt ook een groene lening afsluiten voor de installatie van een systeem om water te verwarmen op basis van zonne-energie, of een warmtepomp te installeren. Ook kun je geld lenen voor de plaatsing van zonnecelpanelen, aangezien je daarmee zelf energie op kunt gaan wekken. Wat dat betreft is het nog altijd mogelijk om een groene lening af te sluiten, maar dien je er dan wel voor te zorgen dat je de facturen van milieuvriendelijke aankopen en aanpassingen kunt overleggen.

Ook op het moment dat je gebruik wilt maken van een pellet kachel of je een groen dak wilt laten plaatsen kun je gebruik maken van de groene lening. Je komt hier bovendien voor in aanmerking wanneer je een domoticasysteem aan laat leggen, om op die manier energie te kunnen besparen. Tenslotte kom je hiervoor in aanmerking op het moment dat je een dak, vloer of muur laat isoleren, je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen of je gebruik gaat maken van een warmteregeling. Dit doe je onder andere door gebruik te maken van thermostatische kranen, of een kamerthermostaat met tijdschakeling. Wat dat betreft heb je verschillende mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een groene lening.

Scherpe rentevoet

Het grote voordeel van een groene lening is dat je een scherpe rentevoet betaalt. De overheid zorgt voor de betaling van een deel van de kosten, waardoor de bank je minder in rekening hoeft te brengen. Dit betekent dat je een bedrag kunt lenen om energiebesparende of andere milieuvriendelijke maatregelen te nemen, terwijl je daar zelf niet de volledige kosten voor hoeft te betalen. Zorg ervoor dat je 70% van de ontleende som kunt verantwoorden met behulp van de facturen die je ontvangt voor de werkzaamheden.

Te lenen bedragen

Houd er rekening mee dat ook het te lenen bedrag aan voorwaarden is verbonden, op het moment dat je in aanmerking wenst te komen voor een groene lening. Je dient bijvoorbeeld minimaal €1.250 te lenen, maar dit bedrag mag aan de andere kant niet hoger liggen dan €15.000. De overheid zorgt er daarmee voor dat je slechts voor een bepaald bedrag gebruik kunt maken van de beschikbare subsidie. In de meeste gevallen zullen de kosten binnen deze marge vallen, waardoor je op basis van het doel dat je voor ogen hebt in aanmerking zal komen voor de groene lening.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.