Historisch lage tarieven voor autoleningen!

bridging-loans-couple-med1

Niet alleen de rente op hypothecaire leningen is de voorbije maanden gezakt, maar ook deze op autoleningen. Zelfs zo hard dat de tarieven op dit moment historisch laag liggen! Met het autosalon in Brussel voor de deur, is dit voor vele mensen aangenaam nieuws in deze zware financiële tijden.


Tarieven voor autoleningen

Bij verschillende banken ligt het tarief momenteel reeds onder de 2%. Wanneer je dit even berekent, ontdek je al snel dat je op een lening van 10.000 euro over 48 maanden slechts een kleine 400 euro intrest betaalt!

Start hier je aanvraag voor een lening!

Je kunt toch vaak tegen JKP 0% lenen via de autohandelaar zelf…

Dat is waar. Veel garages bieden renteloze autoleningen aan. Je betaalt dan geen euro intrest. Toch is dit niet altijd voordeliger dan een autolening via de bank. Dat komt doordat er aan de autoleningen met 0% JKP vaak voorwaarden verbonden zijn. Zo kan de aanbieder ervan eisen dat je voor je jaarlijks onderhoud bij hem komt of dat je ook een verzekering via hen afsluit. Verder blijkt dat garages minder geneigd zijn om je korting te geven op de aankoop van je nieuwe wagen wanneer je de auto op afbetaling koopt. Ze moeten dan namelijk al langer op hun geld wachten, wat op zich al een kost inhoud voor hen.

Een autolening bij een financiële instelling waarbij je slechts 390 euro intrest moet betalen verspreid over 4 jaar heb je op die manier al snel terugverdient!

Campagnes van de banken

Met het autosalon voor de deur, zul je ongetwijfeld de komende weken nog wel enkele nieuwe campagnes van de verschillende financiële instellingen zien opduiken om hun autoleningen te promoten. Zeker nu ze er zo’n lage rentevoet op kunnen afficheren.

Indien je al van plan was een wagen te kopen, doe je dit best in de komende maand. Autodealers bieden aantrekkelijke kortingen aan door het autosalon. Banken hebben nu bovendien tijdelijk een zeer voordelig tarief in aanbieding voor hun autoleningen. Sommige banken hebben hun rente zelfs met 1% verlaagd!

Wees je er wel van bewust dat elke lening geld kost. In deze financieel moeilijke tijden loont het zeker de moeite om twee keer na te denken voor je grote aankopen doet en leningen afsluit. De kans is zeer reëel dat je gezinsinkomen binnen twee jaar niet gestegen is tegenover nu, terwijl je uitgaven dat ongetwijfeld wel gaan doen. Wees dus 100% zeker dat je ook op dat moment nog probleemloos maandelijks je lening kunt afbetalen. Het zou immers zonde zijn om na drie jaar je nieuwe wagen met verlies te moeten verkopen om dan weer met een goedkope tweedehandswagen van 12 jaar oud te gaan rondrijden.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.