Hoeveel ga jij moeten lenen om je droom waar te maken? Bereken het!

Wat is jouw droom?

Wil jij je eigen koffiebar oprichten? Je eigen huis bouwen? Waar heb jij al van liggen dromen dat je wil realiseren, of iets dat je wil kopen?

Een droom waarmaken, voor iedereen zal dit anders zijn. Heb je er de nodige centen niet voor dan moet je bij een bank lenen. Hoeveel kan je lenen, dat zal je eerste vraag zijn. Geen paniek, in dit artikel ontdek je hoe je kan berekenen hoeveel je kan lenen. Met behulp van handige simulatie tools via de website van een bank kan je aan de slag. Op die manier weet je tot op de cent welk bedrag je kan lenen. 


Waarvoor wil je lenen

Alles hangt in de eerste plaats af van het doel waarvoor je wil lenen. Is het om een nieuwe auto aan te kopen, een reisje te maken, je woning aan te passen of nog iets anders? Voor elke droom is er een soort lening die je kan aanvragen. Kijk daar eerst eens goed naar en klik dan door naar de simulatie pagina. Voer daar een bedrag in dat je wenst te lenen en kies de duurtijd van de lening. Die kan je eventueel nog aanpassen naar lang of kort, afhankelijk van je wensen. Een korte termijn wil zeggen dat het maandbedrag om af te betalen hoger zal zijn, maar je moet dan wel minder kosten betalen. Een langere termijn heeft als voordeel dat het bedrag lager is, maar de kosten iets hoger. Neem hier zelf de juiste beslissing in.

Vergelijk banken

En als het over de kosten gaat van een lening, dan is het iets belangrijks. Want elke bank is hierin anders. De ene rekent er meer aan dan de andere, het is dus zaak om de lening te kiezen waarbij je het minst kosten moet betalen. Blijf dus vergelijken tot je de bank hebt gevonden met de laagste kosten. Dat kan je doen door te blijven simuleren. Begin eventueel bij je vaste huisbank en ga dan verder. Er zijn nog heel wat andere banken, met bekende namen of nieuwe banken met ook een interessant aanbod. 

Online lening aanvragen

Je hoeft je woning niet uit te komen om dit allemaal te doen. Handig is dat je zelfs de lening kan aanvragen via het internet. Ben je op het beste aanbod gekomen, dan kan je je gegevens doorsturen naar de bank en zij zullen je aanvraag in behandeling nemen. Stuur ook je financiële gegevens mee, dan kunnen ze berekenen hoeveel je precies kan lenen. Een bank wil het risico in een klant zo laag mogelijk houden en dat kan alleen maar als je een vaste job kan voorleggen. Langs de uitgaven kant mag je niet teveel lopende leningen hebben. Je kan tot 1/3 van al je inkomsten samen aan leningen uitgeven. 

Social tagging: > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.