Veelgemaakte fouten bij het berekenen van je persoonlijke lening

persoonlijke lening

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening? Dan kan je daarvoor terecht bij een van de vele banken in ons land. Er is een groot aanbod, dus je hebt ook heel wat keuze. Handig is dat je op voorhand de persoonlijke lening kan berekenen. Dan weet je nog voor de lening begint te lopen hoeveel je moet betalen maandelijks. Ook zie je dan wat de kosten bedragen, en dat is net wat je nodig hebt om de banken te vergelijken. Want die kosten kunnen verschillen van bank tot bank.

persoonlijke lening

Persoonlijke lening kiezen

Je hebt waarschijnlijk al een bank waar je een bankkaart hebt, een zichtrekening en mogelijk al een lening lopen. Dat kan uiteraard om daar nog een persoonlijke lening bij te nemen. Maar je bent in principe vrij om een andere bank te kiezen. Want de kosten kunnen daar nog lager zijn en dus interessanter voor jouw portefeuille. Je hoeft om te vergelijken niet naar een bankkantoor te gaan.

Neem er je computer bij en zoek via het internet naar alle verschillende banken. Op hun websites staan de nodige tools om leningen te berekenen. Je hoeft alleen een bedrag in te voeren dat je wil lenen en de duurtijd te kiezen van de lening. Met deze twee gegevens heb je al een resultaat voor je staan.

Jaarlijks kosten percentage

Let ook goed op het JKP of jaarlijks kosten percentage. Dat geeft de hoogte van de kosten weer en kan dus verschillend zijn bij de banken. Het moet dan jouw doel zijn om de bank te zoeken met het laagste JKP en dus de laagste kosten voor een persoonlijke lening. Dan betaal je toch wat minder af. Voer dus de simulatie steeds uit en noteer het resultaat. Tot je aan de bank bent gekomen met het laagste JKP.

Een persoonlijke lening berekenen kan je dus makkelijk vanop het internet uitvoeren. Banken hebben de laatste jaren heel wat geïnvesteerd om klanten binnen te halen via hun websites. Je kan er al een hoop informatie vinden en dus ook de simulaties uitvoeren. Heb je toch nog een vraag dan kan je de bank contacteren via telefoon, e-mail of sociale media. 

Vergelijk voor je een lening aangaat

De fout die mensen het vaakst maken is dus dat ze niet vergelijken. Ze hebben al hun diensten bij één bank lopen en nemen daar dan ook nog een persoonlijke lening bij. Zonder te vergelijken gaan ze ervan uit dat de voorwaarden en kosten het meest interessant zijn. Maar dat is dus niet, want die percentages veranderen vaak en het kan dus zijn dat je bij een andere bank beter af bent. 

Social tagging: > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.