Hoeveel kan ik lenen?

Ben je benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen? Je kunt zelf online een lening simulatie doen en kijken of je voor het bedrag dat je wil lenen de maandelijkse aflossing kunt betalen.

Maar we maken best eerst een inschatting van het bedrag dat je waarschijnlijk zal kunnen lenen op basis van een aantal belangrijke elementen. Houd er rekening mee dat de kredietverstrekker een risico loopt door je geld uit te lenen. Hij wil dat risico goed inschatten om geen verlies te lijden. Des te kleiner je dat risico maakt, des te groter de kans is dat je een krediet af kunt sluiten en des te meer je kunt lenen.

Doel van de lening en maandelijkse aflossing
Men vraagt je in ieder geval naar het doel van de lening, aangezien je bij een autolening bijvoorbeeld maximaal de waarde van de auto kunt lenen. Sluit je een persoonlijke lening af? Dan worden de elementen als de maandelijkse aflossing die je kunt doen een stuk belangrijker. Men kijkt daarvoor uiteraard ook naar je inkomen en de kosten waar je al mee te maken hebt. Des te groter de maandelijkse aflossing is die je kunt doen, des te korter je de looptijd kunt kiezen of des te groter de lening kan zijn. Een kortere looptijd is interessant, aangezien het de uiteindelijke totale kosten van het krediet drukt.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Kredietgeschiedenis en gezinssituatie
Om te bepalen wat je maximaal kunt lenen kijkt de kredietverlener daarnaast goed naar je kredietgeschiedenis. Heb je eerder al eens een lening afgesloten en heb je die netjes afgelost, of is er een betalingsachterstand ontstaan? Het spreekt voor zich dat overige openstaande leningen zullen worden meegenomen in de beoordeling en je kansen op een lening afnemen wanneer je te maken hebt (gehad) met een betalingsachterstand. Verder kijkt men ook goed naar je gezinssituatie, aangezien tweeverdieners zonder kinderen doorgaans meer kunnen lenen dan een alleenstaande met twee opgroeiende kinderen.

Netto gezinsinkomen en kosten
Hierbij is vooral het netto gezinsinkomen van belang, aangezien men op basis daarvan goed kan berekenen wat je maximaal kunt lenen. Het gezinsinkomen zorgt voor een bron van inkomsten, waar men vervolgens de vaste kosten vanaf zal trekken. Denk hierbij aan de huur of kosten voor je woonkrediet, maar ook aan de eventuele alimentatie die je dient te betalen of aflossingen die je op andere kredieten dient te doen. Deze twee factoren leiden tot een bepaalde hoeveelheid vrij te besteden geld, dat je kunt gebruiken voor de lening. Aan de hand hiervan kunt u de maximale lening berekenen, zodat je ontdekt wat je kunt lenen.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.