Je huidige lening omzetten? De opties zijn eindeloos!

lening omzettenWil jij je huidige lening omzetten?

Heb je een lening voor doorlopend krediet op je nieuwe zetel of TV genomen en wil je van leenvorm veranderen? Of heb je juist een persoonlijke lening afgesloten voor de koop van die mooie droomreis of een prachtige nieuwe auto en je wilt deze omzetten naar een doorlopend krediet?

Soms kan het voordelig zijn om je huidige leningen te veranderen van vorm. Bekijk daarom eens kritisch naar je huidige leningen, zet ze eens op een rij en bekijk of de leenvorm nog bij je past. Wij kijken graag met je mee en zetten de voor- en nadelen voor je onder elkaar zodat jij een goede afweging kunt maken over het omzetten van je lening.


Allereerst zul je je wellicht afvragen welke mogelijkheden er zijn als je je huidige lening wilt omzetten. Je kunt een persoonlijke lening omzetten naar doorlopend krediet en omgekeerd kun je ook doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke lening. Het omzetten van je lening is vaak kosteloos en kan je op termijn flink wat geld besparen. Dat is zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Kiezen voor doorlopend krediet

Het grootste voordeel van doorlopend krediet is de flexibiliteit. Dankzij de variabele rente en de looptijd is doorlopend krediet flexibeler dan een persoonlijke lening. Wanneer je ervoor kiest om een persoonlijke lening om te zetten naar doorlopend krediet heb je meer mogelijkheden om geld op te nemen tot het afgesproken kredietbedrag en meer bestedingsruimte in je financiën. Anders dan een persoonlijke lening waarbij je eenmalig kiest voor een bedrag voor een specifiek leendoel. De belangrijkste reden om je lening om te zetten naar doorlopend krediet is dus om meer financiële ruimte te creëren voor jezelf. Spreekt deze flexibiliteit je aan? Kies er dan voor om je lening om te zetten!

Waarom een persoonlijke lening?

Omgekeerd kun je natuurlijk ook je huidige doorlopend krediet omzetten naar een persoonlijke leenvorm. Het grote voordeel van een persoonlijke lening is de zekerheid die daarbij komt kijken. Eens je hebt gekozen voor een lening met een bepaalde rente dan staat deze rente vast voor de gehele periode van de lening. Dit kan een interessante optie zijn omdat de rente voor persoonlijke leningen op dit moment heel laag is. Het is dus voordelig om deze lage rente voor langere periode vast te kunnen houden en dat kan nu juist met een persoonlijke lening.

Kijk daarom eens goed naar jouw huidige situatie en welke leenvorm daar op dit moment bij past. Zoek je meer zekerheid en wil je duidelijkheid over je vaste lasten die je maandelijks van een lening hebt? Kies dan voor een persoonlijke lening. Hecht je juist meer waarde aan flexibiliteit en meer financiële ruimte doordat je wat geld achter de hand kunt houden? Dan is doorlopend krediet de leenvorm voor jou. Welke vorm ook bij je past, je lening omzetten kan je flink geld besparen!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.