Kan ik nog geld lenen als ik op de zwarte lijst sta?

geld-lenen-zwarte-lijst

Sta je op de zwarte lijst van het CKP? Dan zal het vanaf dat moment lastiger worden om geld te lenen. Het CKP houdt de lijst bij, om je als consument te beschermen tegen de te hoge kredieten die je aan dreigt te gaan. De kans is groot dat je hierdoor uiteindelijk in de problemen zal belanden, waardoor het wellicht verstandiger is om geen nieuwe lening af te sluiten. Aan de andere kant kan het voorkomen dat je net een beetje extra geld nodig hebt om de boodschappen af te kunnen rekenen, of de koelkast te vervangen op het moment dat deze stuk gaat. We schetsen je hier daarom enkele mogelijkheden om toch nog geld te lenen, op het moment dat je op de zwarte lijst staat.

Start hier je aanvraag voor een lening!
Eigen verantwoordelijkheid

Houd er goed rekening mee dat het je eigen verantwoordelijkheid is om geld te lenen, op het moment dat je al op de zwarte lijst staat. Heb je al te maken met een achterstand, of met andere betalingsproblemen? Bepaal dan voor jezelf goed of je de nieuwe lening nog wel af moet sluiten. Op het moment dat je buiten de controle van het CKP om geld gaat lenen ben je hiervoor zelf verantwoordelijk en kunnen de instanties je minder goed helpen met eventuele problemen.

Particuliere lening

Je kunt geld lenen op het moment dat je op de zwarte lijst staat, door een onderhandse of particuliere lening af te sluiten. Vraag bijvoorbeeld vrienden en familie eens naar hun mogelijkheden om je wat geld te lenen. Vooral wanneer het gaat om een klein bedrag als een paar honderd euro, is de kans groot dat er iemand bereid is je dit geld te lenen. Zorg er in ieder geval voor dat jullie hier goede afspraken over maken en leg ze bij voorkeur vast op papier. Je voorkomt op die manier onduidelijkheden. Het is uiteraard van belang om het geleende geld weer netjes af te lossen.

Minilening afsluiten

Sta je op de zwarte lijst en wil je geld lenen, maar heb je liever niet dat je vrienden en familie dit te weten komen? Dan kun je gebruik maken van een kleine lening, ook wel een minilening genoemd. Je kunt deze onder andere afsluiten bij Ferratum. Je leent er maximaal een paar honderd euro. Deze lening wordt niet aangemeld bij het CKP, waardoor het geen probleem is dat je op de zwarte lijst staat. Kijk goed naar de kosten van het krediet en zorg ervoor dat je dit op tijd kunt terugbetalen.

Grote banken

Op het moment dat je op de zwarte lijst staat kun je helaas niet zomaar meer terecht bij de grote banken. Zij zullen het CKP vragen om je gegevens en er daarmee achter komen dat je al te maken hebt met een achterstand of andere problemen. Je zal eerst de huidige leningen af moeten lossen, om een nieuwe lening bij de grote banken af te kunnen sluiten. Het is wat dat betreft verstandig om af te wegen of een van de alternatieven voor jou een goede optie vormen, om toch wat geld te kunnen lenen.

Andere kredietverstrekkers

Er zijn ook bedrijven die geen bank zijn, maar toch krediet verstrekken aan particulieren. Zij stellen geen vragen om een persoonlijke lening af te sluiten. Je kan altijd daar proberen om geld te lenen, ook als je op de zwarte lijst staat.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.