Private Lease voor particulieren op het Autosalon 2018: een goede keuze?

Private Lease

Tijdens het Autosalon 2018 bieden banken en financiële instellingen scherpe autokredieten aan. Beobank is momenteel de prijsbreker met een rentevoet van 0,65 procent. Naast de banken en gespecialiseerde bedrijven bieden constructeurs ook zelf oplossingen voor autofinancieringen, soms zelfs aan 0 procent. Enkele merken experimenteren ook met private lease, een oplossing voor verhuur aan particulieren op lange termijn. Wat is de beste keuze?


Start hier je aanvraag voor een lening!

Private Lease

Bij verhuur op lange termijn is behalve brandstofkosten zowat alles inbegrepen in de maandelijkse huur, ook de belastingen, de verzekering en de pechbijstand. Op het einde van het contract geef je als gebruiker de auto terug. De huurprijs hangt uiteraard af van het aantal kilometers voorzien in het contract. Om meerkosten op het einde van de rit te voorkomen, kun je maar beter goed waken over deze limiet.

De meeste prive autolease formules zijn afgestemd op een looptijd van 2 of 4 jaar. De voorwaarden van de private autoleaseovereenkomst verschillen van leasingmaatschappij tot leasingmaatschappij. Let ook op de eventuele meerkost voor bepaalde opties.

Voordelen Private Lease

  • Dankzij het feit dat je om de 2 à 3 jaar van auto verandert, rijd je om te beginnen zuinig en milieubewust.
  • Je beschikt met een privé leasing over een maandelijks voorspelbaar bedrag.
  • Bij deze formule hoef je bij de aanvang van het contract geen voorschot te betalen. En, na het contract betaal je ook geen restwaarde. De logische reden hiervoor is dat tijdens de gehele looptijd van de overeenkomst de autofabrikant of leasingsmaatschappij eigenaar blijft van de wagen.

Nadelen Private Lease

  • Waar je bij een autolening na aflossing van alle periodieke betalingen de auto zou kunnen verkopen op de tweedehandsmarkt, heb je na afloop van de privé autolease geen tastbaar bezit.
  • Private Lease is een overeenkomst op lange termijn. Tenzij je een hoge verbrekingsvergoeding betaalt van soms wel tot 50% van de resterende maandbedragen, is het niet mogelijk de lease te beëindigen.
  • Als gebruiker van een private autolease moet je bij aanvang van het contract aangeven hoeveel kilometer je jaarlijks denkt rond te rijden.  De geschatte kilometers gelden als indicatie om de maandelijkse leaseprijs te berekenen. Naarmate je meer kilometers op jaarbasis rondrijdt, zal de restwaarde van de private autolease afnemen en bijgevolg de maandelijkse leaseprijs toenemen!
  •  Geen enkele leasemaatschappij of autofabrikant wil een leaseauto ter beschikking stellen zonder omniumverzekering. Uiteraard zal dit de kostprijs van de lease behoorlijk beïnvloeden.

0 procent rente

Voor autoconstructeurs is het toestaan van renteloze leningen intussen een diepgewortelde praktijk geworden. Zowat elke automerk heeft van tijd tot tijd wel zulke acties lopen. Consumentenorganisaties blijven er echter de aandacht op vestigen dat je goed moet opletten met dit soort aanbiedingen. Omdat je in dit geval geen korting op de aankoopprijs van de auto of de opties moet verwachten. Bovendien vereist een renteloze lening soms een voorschot of een hoge laatste aflossing om de rekening te vereffenen.

Besluit

In het huidige klimaat met een rente van slechts 0,65% ben je volgens de meeste adviseurs beter af met een autokrediet! Langs de andere kant hangt het van jouw persoonlijke situatie en wensen af wat je als voor- of nadelen beschouwt.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.