Bij wie ga je lenen voor je nieuwe, blitse auto?

lenen voor een auto

Vrijdag opent het Autosalon opnieuw zijn deuren. Tot en met 21 januari kan je in de Heizelpaleizen de nieuwste automodellen bewonderen en misschien wel goede zaken doen. Als je net zoals zovele landgenoten een deel van de aankoop wilt financieren zijn er verschillende mogelijkheden. Bij wie leen je het best voor je nieuwe bolide?

Bij de bank of bij een autoconstructeur?

Lenen voor een auto was nog nooit zo goedkoop. Vooral nu ter gelegenheid van het Autosalon.  De tarieven die banken aanrekenen, hangen altijd af van drie factoren:

  • Het ontleend bedrag. Bij banken kan je soms tot 120 procent van het factuurbedrag lenen.
  • De looptijd van de lening. Hoe langer de looptijd van een lening, hoe hoger de kostprijs.
  • En de vraag of je leent voor een nieuw dan wel een ouder voertuig. Om van de laagste tarieven te kunnen genieten mag de wagen niet ouder zijn dan 3 jaar.

Je kan de kosten voor een autolening soms beperken door te kiezen voor een groene auto (een hybride auto of een auto met een beperkte CO2-uitstoot).

Start hier je aanvraag voor een lening!

Autoconstructeurs doen er tegenwoordig alles aan om hun wagens aan de man te brengen. Voor autoconstructeurs is het toestaan van renteloze leningen intussen een diepgewortelde praktijk geworden. Zowat elke automerk heeft van tijd tot tijd wel zulke acties lopen. Consumentenorganisaties blijven er echter de aandacht op vestigen dat je goed moet opletten met dit soort aanbiedingen. De reden hiervoor is dat het ogenschijnlijke voordeel in werkelijkheid vaak een nadeel kan zijn.

Om te beginnen geldt het aanbod vaak niet op alle modellen en is de verleiding groot om toch maar voor een ander model te gaan. Een andere mogelijkheid is dat autodealers geen (extra) korting meer geven of extra opties toekennen. Vaak blijkt ook dat er plots minder betaald wordt voor de overname van je oude wagen. Als je het missen van deze voordelen en kortingen meeneemt in je vergelijking betaal je dus in zekere zin wel rente. Verder valt op dat leningen die garages en autoconstructeurs aanbieden meestal een kortere looptijd hebben vergeleken met een zogenaamd klassieke autolening. Dit kan je maandbedrag gevoelig verhogen dus ga na of dit in je kraam past.

Vergelijk als je gaat lenen voor een auto

Het zal er dus op aankomen om goed te vergelijken. Wat weegt het zwaarste door in jouw specifieke situatie? Een renteloze lening of de andere voordelen die je eventueel uit de brand kan slepen?

Als je voor een klassiek autokrediet kiest, vergelijk je best ook nog tussen de verschillende aanbieders van kredieten. Gelukkig hoef je hier tegenwoordig de deur niet meer voor uit. Niks zo makkelijk als thuis op het internet te surfen en bijvoorbeeld autoleningen te berekenen.  Zowat elke financiële website heeft een simulatie tool. De simulatie tool laat je toe de maandelijkse aflossing te berekenen voor het bedrag dat je wil lenen met het aantal maanden dat je wil afbetalen. In een mum van tijd heb je een bedrag op het scherm staan, dat is je vaste maandelijkse kost om je auto af te betalen. Dat bedrag is ook al inclusief kosten. Bekijk ook de algemene voorwaarden en het jaarlijks kostenpercentage. En vooral, blijf binnen je budget. Zoals vermeld: lenen kost geld.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.