Sparen om te lenen

sparen

Sparen vandaag de dag. Het blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn. Soms zelfs ontmoedigend met de lage rentes. Heeft het eigenlijk wel zin om te sparen als het naar je gevoel niet echt opschiet? Het antwoord is overduidelijk ja. Lees waarom.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Nee, de huidige lage rentes zijn niet optimaal voor wie spaart. Ze zijn dit echter wel voor wie lenen wil voor een huis, een auto of die buitengewone opportuniteit. Immers, het grote voordeel van lage rentes is dat je aan interessante voorwaarden kan lenen. Ten minste als de bank of andere kredietverstrekker je aanvraag goedkeurt. En hier komt de aap uit de mouw. Kredietverstrekkers heten nogal eens moeilijk te doen. De reden is voor de hand liggend. Men wil zoveel mogelijk garantie dat het geleende bedrag op tijd terugbetaald wordt.

In de beoordeling van een kredietdossier spelen vele factoren mee. Kun je een borg betalen? Beschik je over een vast inkomen? En hoe verhoudt zich dit tot het bedrag dat je wil ontlenen? En wat nogal eens over het hoofd gezien wordt, wie ben je als (toekomstige) klant? Wie spaart maakt altijd een goede beurt. Je beschikbare eigen middelen groeien. Het gemak en de regelmaat waarmee je spaart, tonen hoeveel overschot je hebt en of je gedisciplineerd bent.

Eens je beschikbare eigen middelen hebt, kan je lenen aan de interessantste voorwaarden. 100% lenen voor een aankoop is immers altijd duurder. Vergeet echter niet zoals steeds even tijd vrij te maken om de verschillende aanbieders te vergelijken. Dit betaalt zich altijd terug.  Dankzij het internet hoef je er tegenwoordig ook de deur niet meer voor uit. Het volstaat een lening simulator te openen op een website van een bank of andere kredietverstrekker. Daar kan je in een mum van tijd bekijken hoeveel een lening kost en wat je maandelijks moet betalen.

Hetzelfde geldt ook voor het sparen zelf. Welke financiële instelling geeft je de beste opbrengst? En voor welke spaarproducten? Begin bij jezelf. Wat voor type spaarder ben je? Kun je je spaargeld een tijdje missen of moet het direct opvraagbaar zijn (zonder kosten). Immers, hoe langer je je geld kan parkeren, hoe hoger de vaste rente die je hierover ontvangt. En welk risico wil je nemen voor een bepaald rendement? Ook voor beleggingen met meer risico zoals aandelen, speelt de tijd die je beschikbaar hebt een belangrijke rol. Als algemene regel geldt enkel iets meer risico te nemen met geld dat je eigenlijk niet onmiddellijk nodig hebt. Heb je naargelang jouw situatie ruimte om aan fiscaal sparen te doen? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden. Allemaal vragen die een antwoord verdienen.

Zodra je jezelf in kaart gebracht hebt, kan je beginnen met een vergelijking te maken. Vergelijk elke spaarvorm die voor jouw situatie interessant is bij zoveel mogelijke banken en andere financiële instellingen. Hou duidelijk je doel voor ogen en bekijk wat de verschillende opbrengsten én wat de diverse kosten zijn. Gebruik hiervoor opnieuw het internet. In een mum van tijd heb je een overzicht van de markt en kan je je zaakjes regelen.

Start hier je aanvraag voor een lening!

 

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.