Archives for brandverzekering

Is een brandverzekering verplicht bij een hypothecaire lening?

brandverzekering

Als je ooit al eens met een bank onderhandeld hebt over een hypothecaire lening heeft men je ongetwijfeld gevraagd of je de brandverzekering bij hen wilt aangaan. Maar is een brandverzekering eigenlijk verplicht bij een hypothecaire lening? En waar sluit je die het beste af?

Hoewel een brandverzekering niet verplicht is in België, is het zo dat er in de praktijk wél enkele verplichtende omstandigheden kunnen opduiken. Denk maar aan je huisbaas die je verplicht om een brandverzekering af te sluiten. Of probeer maar eens een hypothecaire lening te krijgen bij een kredietverstrekker zonder een brandverzekering aan te gaan…

Lees meer

Hoe koop je een huis zonder eigen spaarcenten?

Wie het financiële nieuws een beetje volgt, weet dat woonkredieten duurder worden voor wie niet minstens 20% van de aankoopprijs zelf kan bekostigen. Maar wat als je daarvoor niet echt genoeg centen op je spaarrekening hebt? Wat zijn de mogelijkheden?

Lees meer

Welke verzekeringen zijn verplicht?

Benieuwd welke verzekeringen er in België verplicht zijn? Het aantal is behoorlijk klein, waardoor je in veel gevallen zelf kunt bepalen of je ergens een verzekering voor af wenst te sluiten. Dat geldt echter niet voor de auto- of motorverzekering, aangezien je deze verplicht af dient te sluiten, op het moment dat je de openbare weg op wilt. Ook een brandverzekering is verplicht.
Lees meer

Let op: geld lenen kost ook geld.