Wat is het verschil tussen VISA en Mastercard?

Visa Mastercard

VISA en Mastercard, waarin verschillen de beide kredietkaarten? Het zijn in principe twee verschillende merken van kredietkaarten, die min of meer dezelfde mogelijkheden te bieden hebben. De meeste handelaars accepteren zowel Visa als Mastercard, waardoor er wat dat betreft weinig sprake is van verschillen tussen de beide. Het verschil zit hem vooral in de banken die de kredietkaarten aanbieden, die bieden namelijk zeer uiteenlopende voordelen aan bij de verschillende kredietkaarten.

 

Een kredietkaart nodig? Wij vergeleken het aanbod aan kredietkaarten van alle banken in België: 38 in totaal. Daar haalden we de beste kredietkaart uit: lage jaarlijkse kosten, flexibel in gebruik, met een goed spaarprogramma en bijkomende voordelen.

beobank-kredietkaarten-smalDe winnaar: Record Bank Visa

Waarom bevelen wij de Record Bank kredietkaarten aan?

  • Lage jaarlijkse bijdrage
  • Hoge kredietlimiet (standaard tot 3000 euro)
  • Niet verplicht om ook een zichtrekening te openen
  • Niet verplicht om te betalen via domiciliëring
  • Aankoopverzekering + verlengde garantie op elke aankoop
  • Punten sparen, cashback korting, extra voordelen!

>> Vraag je RecordBank kredietkaart online aan

 

Merk van de kaart

VISA en Mastercard zijn merken van bedrijven, op basis waarvan ze kredietkaarten aanbieden. Met name in Europa heeft Mastercard lange tijd goede zaken gedaan, terwijl VISA het buiten dit deel van de wereld goed deed. De laatste jaren zijn de verschillen kleiner geworden. Heb je thuis een VISA kredietkaart en heb je daar een goed gevoel bij, of ben je aan de andere kant juist gewend aan het logo van Mastercard? Dat zal in veel gevallen zorgen voor een voorkeur voor een van de beide merken. Dit geeft aan hoe klein de verschillen zijn, waardoor je met de beide kaarten uitstekend uit de voeten kunt.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Acceptatie van de kaart

Met het oog op de acceptatie van de kaart bestonden er lange tijd grote verschillen, al worden deze steeds kleiner. Zowel binnen als buiten Europa worden zowel VISA als Mastercard op tal van plaatsen geaccepteerd, waardoor je de mogelijkheid hebt om er over heel de wereld mee te betalen. Met name in Frankrijk was het VISA dat lange tijd beter geaccepteerd werd, terwijl je in Duitsland juist goed terecht kon met Mastercard. Nu de verschillen steeds kleiner worden kun je er in de diverse landen vanuit gaan dat je met de beide kaarten af kunt rekenen, zodat je ook over de grens betalingen uit kunt voeren.

Kosten en mogelijkheden

Met het oog op de kosten en de mogelijkheden van de kaarten is er eigenlijk nauwelijks sprake van een verschil. Vergelijk de kosten van de VISA en Mastercard met elkaar, al zal je op basis daarvan ontdekken dat deze niet ver uit elkaar lopen. Je kunt wat dat betreft een van de beiden kaarten aanvragen, om gebruik te kunnen maken van een kredietkaart. Ook met het oog op de mogelijkheden ontlopen de beide merken elkaar niet veel. Je kunt gebruik maken van een verzekering op de aankopen die je doet, net als dat je de keuze hebt uit verschillende bestedingslimieten.

Prepaid kredietkaarten

Ook kun je bij zowel VISA als Mastercard gebruik maken van een prepaid kredietkaart. Dit is in principe een reguliere kaart, al kun je er geen aankopen op krediet mee doen. Je dient er vooraf voor te zorgen dat er voldoende geld op de kaart staat, om bepaalde producten of diensten aan te kunnen schaffen. Het grote voordeel hiervan is dat er geen registratie bij het CKP plaatsvindt en je bovendien de controle hebt over je uitgaven. Aangezien je zowel bij VISA als Mastercard terecht kunt, is er ook op dit gebied nauwelijks sprake van een verschil.

Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.