Archives for kredietkaart

Is er een verschil tussen een kredietkaart en een debetkaart?

KredietkaartGebruik jij een kredietkaart?

Een kredietkaart bezit heel wat voordelen die we handig vinden. Vooral het feit dat je ermee op krediet kan kopen. Je kan nu een aankoop uitvoeren van een dienst of artikel en pas een maand later zie je het geld van je rekening gaan. Er is vaak een uitgavelimiet op de kredietkaart, zodat je niet hoger dan een bepaald bedrag maandelijks kan uitgeven.

Een debetkaart daarentegen heb je standaard van zodra je een zichtrekening opent. Hiermee kan je ook betalingen uitvoeren, maar het geld gaat onmiddellijk van de rekening. Heb jij beide kaarten in je bezit?


De kredietkaart

Dat is het grote verschil tussen een credit card en een debetkaart. Een creditkaart moet je als optioneel zien. Je bent niet verplicht er eentje af te nemen bij de bank. Je kan dit op eender welk tijdstip aanvragen. En je kan het eventueel ook bij een andere bank doen. Er is geen verplichting meer om een kredietkaart af te nemen bij de bank waar je zichtrekening zit. Op die manier kan je er dus een bank uitkiezen die je een kaart kan geven aan de beste tarieven. Want voor het gebruik van een kredietkaart kunnen er kosten in rekening gebracht worden. Hoeveel dat precies is hangt af van de bank en van de eigenschappen van de kaart. Een standaard kredietkaart zal goedkoper zijn dan een kaart waar je bijvoorbeeld een hogere uitgavelimiet wenst.

Hangen er kosten aan vast?

Er zijn ook tal van banken die een gratis credit card geven, dus waarom zou je die niet aanvragen? Het kan meteen het begin zijn van een vergelijking tussen banken. Want ook voor een zichtrekening en debetkaart betaal je kosten. Door het grote aanbod aan banken is er voor de consument heel wat keuze. Dus aarzel niet om eens op vergelijk te gaan via het internet. Een bankkantoor bezoeken hoeft ook niet meer zo snel als vroeger. Nu beheren we alles via online banking. Een overschrijving doen gaat zelfs via een app op de smartphone.

Debet vs Credit

Een debetkaart heb je dus altijd van zodra je ergens een rekening opent. Je kan er online en offline mee betalingen uitvoeren. Maar het geld gaat meteen van de rekening. Als je een groot bedrag moet uitgeven dan kan een kredietkaart handiger zijn. Dan kan je de kost wat beter spreiden en heb je nog wat tijd om het bedrag bij mekaar te krijgen. 

Een kredietkaart kan je dus bij eender welke bank aanvragen. Het kan wel even duren vooraleer je een kredietkaart krijgt. De bank wil eerst nagaan of je een voltijdse job hebt. Die heb je namelijk nodig en je inkomen moet in de lijn liggen van de uitgavelimiet van de kaart. Het kan tot ongeveer 2 weken duren alvorens de kredietkaart bij je thuis aankomt. Er zit dan meteen een pincode bij zodat je direct aan de slag kan. 

Een kredietkaart aanvragen bij ING? Begin hier!

kredietkaart

Heb je eindelijk de beslissing genomen om een kredietkaart aan te vragen? Een goede keuze, want zo een kaart brengt heel wat gemakken met zich mee. Vooral het feit dat je op krediet kan kopen is toch een groot voordeel voor heel wat mensen. Nu een aankoop uitvoeren om het geld dan pas de volgende maand van je rekening te zien gaan. Op die manier kan je grote uitgaven wat beter spreiden en zie je de stand van je zichtrekening nog in evenwicht blijven. Een goede bank om een credit card aan te vragen is ING.

Selecteer type kaart

We kennen ING al jarenlang, want ze zijn een bekende spelers in de bankenmarkt. Ook heel wat klanten hebben een rekening bij ING. Maar om het geld van je rekening te gebruiken heb je een bankkaart nodig. Dat kan met een gewone debet kaart uiteraard, maar ook met een kredietkaart. Een Visa of Mastercard zijn bijvoorbeeld twee merken van creditcards. Het maakt in principe niet zoveel meer uit welke je precies neemt, het gaat vooral om het gebruik.

Voorwaarden van ING

Op krediet kopen is iets wat veel mensen doen. Vooral om de kosten wat te spreiden. Stel dat je een onverwachte uitgave moet doen, je wasmachine gaat stuk. Je hebt het geld niet direct op je rekening staan, maar je kan de aankoop wel al doen met de kredietkaart. Want het geld gaat dan pas volgende maand van je rekening. Tegen dan kan je ervoor zorgen om je rekening weer aan te zuiveren. Je werkt immers en dan komt je loon er dus terug bij.

Een vereiste voor een kredietkaart bij ING is wel dat je een vaste job hebt. Het gemak dat jij krijgt om op krediet te kopen wil zeggen dat ING dat geld ergens moet vast zetten. Tot jij de volgende maand de betaling uitvoert van je kredietkaart uitgaven. Voor de ING bank is het dan belangrijk om te weten dat je een maandelijkse storting hebt van een vast bedrag, je inkomen dus. Bij een aanvraag van een kredietkaart zal je zeker de vraag krijgen om enkele loonfiches van de laatste maanden voor te leggen. Daar ziet de bank voldoende informatie op, je netto loon, de werkgever gegevens en dergelijke meer.

Doe alles simpel online

Ben je al klant bij ING dan kan je een kredietkaart aanvragen via de website. Aangezien ze je gegevens al hebben kan de aanvraag sneller verlopen. Voor niet klanten, die kunnen de aanvraag ook via de website van de bank in orde maken. Je krijgt dan bij goedkeuring de kredietkaart in de bus. Samen met de pincode die je het best zo snel mogelijk aanpast. Op die manier kan jij alleen de kaart gebruiken. Ben je toch slachtoffer van diefstal, bel dan naar card-stop.

De herlaadbare kredietkaart voor iedereen

Een kredietkaart heb je tegenwoordig gewoon nodig. Of het nu om te betalen is in de supermarkt of om in het buitenland een auto te huren, soms accepteren winkels en bedrijven geen cash.

Tot voor kort was het niet mogelijk voor iedereen om een kredietkaart aan te vragen. Via VIABUY kan je nu echter heel gemakkelijk een Prepaid Mastercard aanvragen. Iedereen wordt geaccepteerd.
Lees meer

Let op: geld lenen kost ook geld.