Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je gaat verhuizen?

Een verhuizing brengt veel met zich mee: een hoop stress, maar ook een heleboel zaken die geregeld moeten worden. Verhuis je naar een appartement of naar je nieuwe koopwoning? Er moeten altijd genoeg dingen geregeld worden. In dit artikel zetten we alle belangrijke dingen even voor je op een rijtje. Ga je alles zelf verhuizen of kies je toch voor een verhuisfirma? Na dit artikel kun jij een goed afgewogen keuze maken!

Verhuizen

Regel de praktische zaken

De praktische zaken regelen kunnen al beginnen voor de verhuizing. Als je weet wanneer er een adreswijziging gaat plaatsvinden, kun je dit doorgeven aan de instanties die dit moeten weten. Er is hier ook een erg makkelijke manier voor. Je kunt een bericht doorgeven aan bpost. Zij plaatsen dan een verhuisbericht voor je. Of je laat je post tijdelijk doorsturen naar de verhuisservice van bpost. Zo hoef jij je niet druk te maken over de post die je mogelijk misloopt.

Energiecontracten verhuizen met je mee, maar dit betekent niet dat je de contracten niet meer hoeft te controleren. Een nieuwe omgeving brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Zo is het belangrijk om de isolatie van je nieuwe huis te controleren, voordat je een nieuw energiecontract afsluit. Ook een nieuwe waterleverancier is belangrijk. Deze kun je in de meeste gebieden niet zelf kiezen, maar wel is het belangrijk om dit op tijd door te geven aan de waterleverancier zodat je geen dubbele kosten maakt. Daarnaast zijn er nog andere zaken, zoals een nieuwe internetprovider en een nieuwe zorgverzekeraar. Wel zo fijn in de nieuwe plaats waar je gaat wonen.

Verhuizen, regel je het zelf of laat je het doen?

Verhuizen; regel je alles zelf of geef je de verhuizing uit handen? Een verhuisbedrijf kost natuurlijk meer dan het zelf te regelen, maar het scheelt je wel meer werk. Verhuisfirma in antwerpen helpt je snel op weg en realiseert je verhuizing snel en zorgvuldig. Overweeg je een verhuizer in te schakelen? Kijk dan altijd eerst goed naar de totale kosten. Kies je voor het inhuren van een firma, zorg dan dat je streng bent. Schade die wordt gemaakt door het verhuisbedrijf moet natuurlijk worden vergoed. Het zelf doen met vrienden en familie is ook altijd een optie. Dit scheelt veel kosten en zorgt voor een dag voor bezigheid!

Dus hoe ga jij je verhuizing regelen of besteed je dit toch uit?

Social tagging: > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.