Lenen voor een tweede verblijf in la douce France

Frankrijk

Heb je na je vakantie de smaak te pakken en overweeg je een tweede verblijf aan te kopen? Je bent niet de enige. Naar schatting 55.000 Belgen hebben een tweede verblijf in Frankrijk bijvoorbeeld. Met zee, bergen en bossen kan Frankrijk elke huizenjager bekoren. Grosso modo zijn er twee soorten kopers. Beleggers die kopen om te verhuren en de emotionele koper, die vooral wil genieten en een plek wil om met het hele gezin samen te komen. Met de nog steeds lage rente op spaarrekeningen kan je echter sowieso van een (betere) belegging spreken. Als je nog niet genoeg gespaard hebt, zorgt diezelfde lage rente voor een (mogelijk) interessant woonkrediet.

Lenen voor een buitenverblijf in het buitenland

De meeste Belgische banken en andere financiële dienstverleners verstrekken via hun filialen in Frankrijk leningen aan hun landgenoten. De fiscale voordelen van het woonkrediet in België zijn niet van toepassing in Frankrijk, daar vereist is dat de lening werd aangegaan voor een in België gelegen onroerend goed. Lenen op een groepsverzekering is eveneens enkel toegelaten voor de financiering van Belgische onroerende goederen.

Een andere mogelijkheid is om het woonkrediet aan te gaan bij een Franse bank. Het belangrijkste criterium voor de Franse banken om de lening te verstrekken is pas in de tweede plaats de waarde van het onroerend goed waarop de hypotheek kan gevestigd worden. Wat de bankier interesseert om problemen te voorkomen en zijn eventuele verantwoordelijkheid te beperken wegens het lichtzinnig verstrekken van een krediet, is het nagaan van de mogelijkheden van de ontlener om zijn maandelijkse afkortingen te betalen.

Rekening houdend met eventuele andere schulden zal de afkorting over het algemeen niet hoger mogen liggen dan 30% van het maandinkomen. Wees daarom niet verwondert dat de bankier het aanslagformulier van de belastingen en de gedetailleerde uittreksels van je bankrekeningen over de laatste 3 maanden zal vragen, teneinde je werkelijke schuldenlast uit te pluizen.

Voor een Fransman vraagt de bankier of kredietverstrekker meestal een eigen inbreng van de ontlener van 20 à 30%, voor een buitenlander  30 à 40 %.

Investeer en geniet van een appartement in Frankrijk!

Hoe ga je te werk?

Opnieuw is vergelijken de beste tip die we je kunnen geven. Enkel zo kan je een voordelige lening verkrijgen. Dit doe je het best en het snelst online. Even snel online via je laptop of tablet een aanvraag doen, het kan in een kwestie van minuten. Je kan alle informatie op de website van een bank of andere kredietverstrekker vinden en als je een besluit hebt genomen de aanvraag al starten via diezelfde website.

Nog voor de aanvraag te doen kan je ook een simulatie doen, zo kan je zien wat je maandelijkse kosten zijn voor de lening. Vergelijk best zoveel mogelijk leningen om zo de beste lening met de laagste kosten te vinden. De kosten zijn altijd vermeld als JKP. Dit is een percentage die je te zien krijgt bij de lening simulator. Een bank is verplicht het JKP altijd te vermelden zodat jij als potentiële klant een direct beeld hebt van de maandelijkse kost.

Je hoeft zelfs niet persoonlijk naar een bank te gaan om een lening in orde te maken. Na een online aanvraag krijg je een contract thuis gestuurd, dit dien je te ondertekenen en terug te sturen naar het adres van de bank. In enkele dagen kan alles dus in orde zijn.
Start hier je aanvraag voor een lening!

Social tagging: > > > > > > > > > > > > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.