Lening herzien ook interessant bij klein renteverschil <1%

lening herzien

Berekeningen die werden uitgevoerd door Immotheker tonen aan dat een herziening van de hypothecaire lening niet uitsluitend interessant is bij een renteverschil van 1 procent. Zelfs wanneer er een verschil geldt in rente van amper 0,52 procent kan het reeds interessant zijn om je bestaande lening te laten herzien.

 

John Ramain van Immotheker stelt dat er een gezellige drukte heerst bij de banken. Deze drukte wordt veroorzaakt door kredietnemers die hun lening graag willen herfinancieren.

Start hier je aanvraag voor een lening!

De populariteit van een herfinanciering is dezer dagen absoluut niet uit de lucht gegrepen. De tienjaarsrente waar Belgische kredietverstrekkers de rente van hun woonkrediet op afstemmen heeft immers een historisch dieptepunt bereikt. Dit zorgt er voor dat geld lenen voor de aankoop van vastgoed veel voordeliger is geworden dan vroeger.

Neem nu bijvoorbeeld een woonkrediet voor een bedrag van 200.000 euro met een vaste rentevoet en voor een periode van 20 jaar. Bij een dergelijk krediet zou een renteverschil van slechts 0,52 procent reeds voldoende zijn om de kosten van de herfinanciering eruit te halen. Van zodra een renteverschil wordt gerealiseerd van 0,71 procent kan er zelfs reeds 5 procent winst gehaald worden uit de intresten die betaald moeten worden.

 

Start hier je aanvraag voor een lening!

Herfinanciering voor goede klanten

Toch kan niet zomaar iedereen aanspraak maken op een herfinanciering van hun bestaande woonkrediet. “Banken doen vooral hun best voor goede klanten. Kredietnemers waarop financiële instellingen een minder hoge rendabiliteit hebben vallen dus waarschijnlijk uit de boot. Dat is misschien ook wel een beetje begrijpelijk aangezien de bank in kwestie een verlaagde rentevoet toestaat voor een periode van toch twintig à vijfentwintig jaar“, aldus Romain.

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.