Investeren in Belgische consumentenleningen

beleggen met mozzeno

Geld levert al een tijdje weinig of niets op. Dus misschien ben jij ook op zoek naar alternatieven en nieuwe mogelijkheden? Een minder bekende opportuniteit om een hoger rendement op je spaargeld te krijgen is investeren in Belgische consumentenleningen. Dit kan sinds 2015 via mozzeno.

Mozzeno is een Belgische financiële instelling die leningen aanbiedt aan particulieren. Via hun online mozzeno-platform maken ze het aan particulieren mogelijk om geld uit te lenen aan andere particulieren.

Maak nu gratis je mozzeno account aan!

Er worden verschillende soorten leningen aangeboden:

  • renovatielening,
  • lening tweedehandswagen,
  • lening tweedehandsmotor,
  • lening fiets,
  • lening elektrische fiets,
  • huwelijkslening,
  • studielening,
  • reislening,
  • inrichting lening,
  • persoonlijke lening.

Deze leningen bedragen tussen de €1.250 en €30.000  en de looptijd ligt tussen de 12 en 60 maanden afhankelijk van het ontleende bedrag.

Rendement

Met mozzeno financier je als natuurlijke persoon of als onderneming onrechtstreeks de projecten van andere particulieren. De opbrengsten kunnen oplopen tot 5,45% bruto en 3,79% netto. Het rendement is afhankelijk van de risicoklasse, de duur en het doel van een lening maar ook van het terugbetalingsgedrag van de kredietnemer. Er zijn geen inschrijvingskosten omdat alle kosten reeds verrekend zijn bij de rentevoet. Je kiest zelf in welke projecten je investeert. Met andere woorden bepaal je dus zelf hoeveel risico je wil lopen én hoeveel rendement je wil behalen.

Investeren op mozzeno is zeer toegankelijk en eenvoudig. Minimaal € 500,00 op je investeerdersaccount storten, meer hoef je niet te doen om mee te genieten van de opbrengsten. Investeren kan je vanaf € 25,00 per Serie van mozzeno-Notes. Een serie van Notes is een consumentenkrediet. Een Note is een deel van een consumentenkrediet. Dit is belangrijk want hierdoor kan je perfect je risico spreiden. Vergeet immers niet dat het rendement rechtstreeks gekoppeld is aan de onderliggende lening. Het is dus raadzaam niet de gehele lening te financieren maar slechts een gedeelte.

PROTECT garantie

De PROTECT garantie garandeert – ten belope van een percentage dat vermeld staat in de definitieve voorwaarden van elke serie van Notes van mozzeno (60, 80 of 100%) – de betaling van drie vervallen termijnen en het openstaande saldo van de onderliggende lening.

Deze PROTECT garantie wordt aangeboden door mozzeno, die een gelijkwaardige dekking sluit voor de onderliggende leningen bij de kredietverzekeraar Atradius ICP.  De kost is al opgenomen in de voorgestelde rentevoet op de Serie.

In het geval van wanprestatie van de kredietnemer, bekommeren mozzeno en zijn partners zich om de invordering. Jij moet als investeerder niets doen.

Automatisch investeren

Met de automatische investering kan je investeringsregels vastleggen die voor jou investeren. Je vereenvoudigt hierdoor je investering en optimaliseert je rendement.

Mozzeno beoogt terug te gaan naar het traditionele banksysteem waarbij het spaargeld van de ene particulier wordt gebruikt om de projecten van een andere particulier te financieren. Bij mozzeno echter is het als particuliere investeerder mogelijk om zelf te kiezen aan welke persoonlijke projecten je je geld uitleent.

Mozzeno maakt ook gebruik van “positief geld”. Hiermee bedoelen ze dat ze alleen geld uitlenen aan mensen die hun dromen willen waarmaken door een lening, maar deze lening op afbetaling ook kunnen terugbetalen. Ze zijn daarom erg streng in de selectie van kredietnemers wat ook goed is voor de particuliere investeerders aangezien zij meer zekerheid hebben dat ze hun geld zullen terugkrijgen met interest.

Momenteel loopt er trouwens een interessante actie: investeer voor 10 november 2017 en ontvang 3 maanden lang*dubbel zoveel interest! (bekijk de voorwaarden van de promotie)
Maak nu gratis je mozzeno account aan!

Social tagging: > > > > >

Comments are closed.

Let op: geld lenen kost ook geld.