Archives for bank

Lenen van een particulier: waarom de bank soms je beste vriend is

particulier vs bank

Een lening aangaan bij een particulier, het is ook een optie als je geld nodig hebt. Of het de beste keuze is, dat is een vraag die je zelf moet beantwoorden. Maar als je een groot bedrag nodig hebt dan kan je via een particulier gaan of naar een bank stappen. Banken staan erom bekend dat ze diensten leveren die met geld te maken hebben. Grote bedragen voor woonleningen, een nieuwe auto, een persoonlijke leningen of eerder een kleiner bedrag met een minilening? 

Lees meer

Welke elementen spelen in je voordeel bij het aanvragen van een lening?

voordeel-lening

Banken zijn steeds minder geneigd om een lening te verstrekken. Dat heeft alles te maken met de huidige economie. Nog steeds is de nabije toekomst onzeker. Vandaar dat banken liever het zekere voor het onzekere nemen en geen lening verstrekken aan mensen die financieel in slechte papieren zitten.

Als jij een lening wilt aanvragen, is het dan ook beter om goed voor de dag te komen. In dit artikelen behandelen wij een aantal zaken die in je voordeel kunnen spreken, maar ook zullen wij ons licht laten schijnen op zaken die een negatieve uitwerking op je aanvraag kunnen hebben.
Lees meer

Een huis kopen onbetaalbaar geworden voor jongeren?

jongeren-huis-kopen

Elke Belg heeft een baksteen in de maag, zegt men weleens. Toch wordt het moeilijker voor jongeren, zelfs voor koppels, om nog een huis te kopen. We moeten sowieso naar de bank om geld te lenen. Maar leningstermijnen worden alsmaar langer. Een koppel tweeverdieners dat samen maar liefst 40 jaar moet afbetalen is geen uitzondering meer! Waar eindigt dat? Gaan de kinderen binnenkort verplicht mee een lening moeten aangaan?
Lees meer

Let op: geld lenen kost ook geld.